Warfsholm tvingas stänga - söker ny aktör

I förra veckan gick Warfsholm i konkurs. Nu är det klart att de även tvingas hålla stängt framöver. "Jag hoppades att vi kunde fortsätta", säger Sanna Göthman.

Warfsholm tvingas nu hålla stängt.

Warfsholm tvingas nu hålla stängt.

Foto: Eva HC Nyström/Arkiv

Klintehamn2019-11-19 11:13

Förra måndagen beslutade Gotlands tingsrätt att inleda konkursen i Warfsholm Pensionat Aktiebolag. Dag di Meo, som blev utsedd till konkursförvaltare, berättade direkt målsättningen var att hålla öppet under de resterande månaderna för att kunna ta emot julbord. 

Under tisdagen kom dock beskedet att anrika Warfsholm i Klintehamn stänger helt. 

– Det har varit många regler att förhålla sig till, bland annat serveringstillstånd och där var det bara jag som gjort krögarprovet. Banken ville inte heller betala råvaror till julbordet och våra leverantörer vill ha betalt i rena pengar, säger ägaren Sanna Göthman.

Hon säger att över 700 personer hade bokat julbord på Warfsholm. När det blev känt att bolaget skulle gå i konkurs valde runt hälften att boka av.

– Jag hoppades att vi hade kunnat fortsätta med befintlig personal och att alla som hade sina bokningar hade kunnat komma till oss, säger Sanna Göthman. 

Nu fortsätter konkursförvaltaren Dag di Meo med sitt arbete kring konkursen. Sanna Göthman ska bland annat ta fram vad de saker som tillhör driftbolaget är värt.

– Nu har vi fått räkna knivar och gafflar för att kunna svara på det. Det är ett arbete som kommer fortsätta och det ska vara klart i dagarna.

Samtidigt för fastighetsägaren diskussioner med en eventuell aktör som kan tänka sig att ta över verksamheten. Sanna är en av flera personer som är delägare i det bolag som äger själva fastigheten. 

– Vi letar nu aktivt efter en ny hyresgäst. Det finns aktörer som har hört av sig och som på olika sätt intresserade varit intresserade att ta över. Men vi ser gärna att fler hör av sig. Det känns viktigt för våra gäster och för Warfsholms skull att vi hittar någon som vill driva det vidare.

Ni gick i konkurs - men finns det potential att driva Warfsholm vidare? 

– Ja, verkligen. Jag har sagt det tidigare, men jag har varit alldeles för offensiv. Jag hade kunnat sitta lugnt i båten och låta det här utvecklas organiskt. Jag hade inte behövt satsa på alla fronter direkt. Men den utveckling som vi har haft under två år har förhoppningsvis krattat manegen för någon annan.

Hon ska nu arbeta med att färdigställa konkursen. Därefter är det oklart vad som händer. 

– Jag vill väldigt gärna var kvar på Gotland och hoppas i första hand kunna hitta någonting här. Men jag vet inte vad det blir.

Sanna Göthman beklagar att Warfsholm nu tvingas stänga.
Sanna Göthman beklagar att Warfsholm nu tvingas stänga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!