Jono, med sex medlemmar från Gotland, släppte sin första skiva redan 2006. Därefter dröjde det sju år innan "Requiem" släppets 2013 och därefter kom "Silence" bara två år senare. I december släpper bandet sitt fjärde album och den här gången släpper man albumet via det internationella skivbolaget Frontiers.

– När jag skriver låtar utgår jag mycket från mycket av mitt eget känsloliv. Många av låtarna handlar om de känslor som finns hos människor, säger Johan Norrby, sångare och frontfigur i bandet.

Jono har flera gånger fått fina recensioner utomlands och blev upplockade av skivbolaget Frontiers. Jono har skrivit kontrakt om att ge ut fem album via skivbolaget och hoppas nästa år kunna få ett genombrott.

– Vi har ett jättestort skivbolag i ryggen och det ger muskler på ett helt annat sätt. De har en tanke om att vi ska ut på festivaler och turné för att få tillbaka de pengar som de investerat i oss. Det här är vår chans att komma ut i världen, säger Johan Norrby.

Nicka Hellenberg, trummis i bandet, säger att det ska bli roligt att få släppa albumet den 1 december. Han menar att Jono för varje album genomgått en förvandling.

– För varje album blir materialet lite mer genomarbetat. Musikmässigt kommer man att känna igen sig och det är svårt att säga vad som skiljer sig åt jämfört med tidigare album. Musik är något i betraktarens öron, det är en befrielse att nu få släppa albumet, säger Nicka Hellenberg.

Under onsdagen släpptes singeln "No Return" som ni kan se här ovan.