I strålande solsken hade runt 200 Burgsviksbor tagit sig till Burgsviks camping för att kolla in årets artister i "Så mycket bättre". Söndagen var Kikki Danielssons dag och hon hade bestämt sig för att lära sina nyvunna musikervänner att spela dragspel och joddla.

– Det kommer inte att vara några problem. De sköter sig bra. De är ju ändå musiker, säger Kikki Danielsson i en paus.

Kicki Danielsson har i årets "Så mycket bättre" sällskap av Anders "Moneybrother" Wendin, Caroline Hjelt och Aino Jawo i Icona Pop, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson och Tomas Andersson Wij.

Artikelbild

| Kicki Danielsson hade sin alldeles egna dag.

Uno Svenningsson såg fram emot att lära sig joddla men att spela dragspel var svårare än han trodde.

–Det är mycket att hålla reda på. Och så ska man joddla samtidigt.

Bo Karlsson från Burgsvik var en av dem som dansade när artisterna spelade. Flera gånger tog de om dansscenen på den nybyggda dansbanan på campingen. Bo var nöjd med dragspelsorkestern, han tyckte de spelade bra. Klart dansbart, var hans betyg.

– Det är riktigt kul att "Så mycket bättre är här". Det är roligt att de visar upp sig, och inte bara är för sig själva, säger Bo Karlsson.

Artikelbild

Tisdagen är sista inspelningsdagen och sedan lämnar artisterna Burgsvik och Gotland. Resultatet av inspelningarna får vi se först i höst på TV4.

 

Artikelbild

| Kicki Danielsson lärde ut dragspelets konster till Tomas Andersson Wij, Anders Wendin och Uno Svenningsson bland andra.

FOTNOT. Texten är korrigerad, Kikki Danielssons namn rättstavat.