Underlig reaktion på orosanmälan

Samhälle och välfärd2019-11-29 15:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har nu varit hos Eric för att höra vad som kommit ut av den orosanmälan jag gjorde till Soc angående, vad en avvisning från området skulle medföra för Eric. Eric hade igår två personer på besök ditskickade från Soc, som i stort sett undrade om han skulle ta livet av sig, och om han behöver någon som kommer ut och diskar åt honom.

Min orosanmälan gällde varken oro för att Eric skulle hänga sig i närmaste träd, eller att han inte kan diska själv, utan för vad som skulle komma ut av OM han avisades från området.

Nu har socialförvaltningen Gotland försökt slingra sig undan vad som framgår av Socialtjänstlagens femte kapitel om de funktionsnedsattas rättigheter och Socialtjänstens skyldigheter. OK, nu får Socialtjänsten finna sig i att jag lyfter ärendet centralt till Socialstyrelsen i Stockholm. Jag har en skrivelse från Marica Gardell till Eric Swanström dagtecknad 6 maj 2013, SON 203/13. Vars innebörd Marica Gardell borde lägga manken till att efterleva. 

Det är min absoluta uppfattning att Socialtjänsten Gotland vill slingra sig från att befatta sig med innebörden av den orosanmälan jag syftade till. Nej, Eric Swanström behöver ingen som kommer ut och diskar åt honom..Vad som behövs är att byggnadsnämnden lyssnar till förnuftet och gör den kungspudel som torde vara oundviklig.