Warfsholm var för dyrt för vanligt folk

"När sedan nästa ägare tog vid hoppades man igen. Men, men, visst är det snyggt och visst är maten bra men det är alldeles för dyrt för 'vanligt folk' ".

"När sedan nästa ägare tog vid hoppades man igen. Men, men, visst är det snyggt och visst är maten bra men det är alldeles för dyrt för 'vanligt folk' ".

Foto: Eva HC Nyström

Klintehamn2019-11-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte förvånande att Pensionat Warfsholm inte har gått ihop ekonomiskt. 

Ett alltför ambitiöst renoverande till i lyxhotell kostar, vilket medför höga priser för gästerna. Konserter som inte är välfyllda, antagligen på grund av höga biljettpriser. Artisterna ska ha betalt. Priserna i restaurangen ligger högt över andra etablissemang i trakten. Allt detta gör ju att folk söker andra alternativ.
När det blev klart att de förra ägarna lämnade ifrån sig Warfsholm var förväntningarna stora, Klinteborna gick nästan man ur huse för att hjälpa till att röja upp det som vuxit igen under åren, man hoppades att det skulle bli Klintebornas mötesplats igen, som det var under Götes och Maries tid, då var det facila priser, god stämning och bra mat. 

Vad hände? Jo, ägarna som tog över efter Göte och Marie hade ingen som helst vetskap om hur man driver ett sådant ställe och vi vet alla hur det gick. 

Man fick knappt titta på huset så blev man avvisad. 

När sedan nästa ägare tog vid hoppades man igen. Men, men, visst är det snyggt och visst är maten bra men det är alldeles för dyrt för "vanligt folk". 

Warfsholm blev ett ställe för societeten i trakten, de som har råd. Men nu är det ju så att det finns inte så mycket "societet" i Klintehamn, mest "vanligt folk". 

Jag har släktingar som alltid bodde på Warfsholm när Göte och Marie var värdar, nu finns inte en chans för en tvåbarnsfamilj att bo där två veckor under sommaren. Det är billigare, mycket billigare att vara två veckor på Gran Canaria i januari så de valde det i stället.
Jag tycker det är mycket underligt att det fortgick ett år till när man borde ha sett åt vilket håll det barkade? Klintehamn är inte Nice eller Juan Le Pin så det går inte att hålla dessa priser man har gjort.
Turisterna som bott på Warfsholm förr under året hittar visst tillbaka, men söker andra alternativ när prislistan kommer upp. 

Att Klintehamns hamn med det mesta av godstrafiken till och från Gotland och med det ljud som kommer därifrån ligger mindre än 400 meter från pensionatet visste man väl när man gav sig in i leken ,eller? 

När man tittar på marknadsföringen av Warfsholm så nämns detta icke på något ställe, icke heller finns hamnen med på något foto, det blir en överraskning för förstagångsbesökaren när ljudet från lastande och lossande båtar går igång, ofta mycket tidiga morgnar. 
Jag tror att med lite mindre och billigare renovering, bättre priser på boende och förplägnad och utan konserter hade det kunnat gå.