Sportpodden

D fatt man jo

Festen är här, låt det Blixtra!

Visby Hej!

I vanlig ordning har maj och merparten av juni rusat förbi i ett blixtrande tempo och vi står nu inför ytterligare festligheter! Midsommar blir säkerligen en krydda och utomordentlig start på en dryg veckas begivenheter för alla tillresta från när och fjärran som anlänt till ön med anledning av Island Games. D fatt man jo tar tillfället i akt att snacka upp sommarens stora idrottsbegivenhet med Anneli Blixt från arrangörsstaben i Island Games. Vad behöver vi veta om vad veckan har att erbjuda för såväl aktiva som åskådare? Vad får man inte missa? Här får ni svaren!

Trevlig lyssning, glad midsommar och njut av den kommande idrottsveckan!

/Jonas 

Sandlådsmobbaren med guld i sikte

Visby Hej!

Island Games står för dörren och "D fatt man jo" gästas den här gången av Gotlands fanbärare vid öspelen på Jersey 2015, Hannes Brinkborg. Tillsammans med sin beachvolleypartner Viktor Jonsson är Brinkborg den tydligaste guldfavoriten vid sommarens spel på hemmaplan. Vi samtalar om Brinkborgs imponerande proffskarriär i både volleyboll och beachvolley, det mentala spelet ute på touren och givetvis en hel del Island Games.  

Trevlig lyssning!

/Marre & Jonas

Järnmannen som tar sig an Zombie Hill i sommar

Visby

Hej!

Dags igen för ett D fatt man jo-avsnitt!

Nu tar vi oss an en riktig järnman. Marcus Larsson besitter en målmedvetenhet som få, vilket har tagit honom till förstaplatsen i Iron Man Kalmar, VM på Hawaii. Triatlondistansen Iron Man omfattar 3,8 km simning, 18 mil cykel följt av 4,2 mil löpning. Fårösundssonen Larsson redogör för vad som krävs, förhoppningarna inför Island Games på hemmaplan ("kortdistans") och berättar också om årets stora utmaning som väntar senare i sommar i Norge, en riktig extremrysare då Zombie Hill ska besegras.

Trevlig lyssning!

/Jonas

 

"Det var alldeles för mycket flams när jag kom hit"

Visby Hej!

Äntligen dags för ett nytt avsnitt av D fatt man jo. Denna gång gästas Marlene och jag av FC Gutes tränare Jens Wedeborg och vårt samtal kretsar kring temat ledarskap.

Bland annat redogör den talföra tränaren för hur han ser på Gutes spelartrupp,  hur han går tillväga för att hålla samtliga spelare motiverade och hur han i början tyckte det var alldeles för flamsigt. 37-åringen har en bakgrund som professionell tränare i Litauen, ett äventyr som vi givetvis går in närmare på.

Curlas dagens barn och ungdomar för mycket genom att få allt serverat? Ska barn tillåtas att tävla i tidigare ålder eller ska det fortsätta spelas matcher utan resultaträkning. I avsnittet så får ni höra Wedeborgs syn på saken. 

Trevlig Lyssning!

/Jonas

 

Lägger skorna på hyllan

Visby Hej, och tack till er som lyssnat och kommit med feedback på vårt första avsnitt av "D fatt man jo". Tim "grisen" Athley bjöd verkligen på sig själv.

Vi har tuggat ihop ett nytt avsnitt där jag själv agerar gäst. Som extra medspelare till detta avsnitt så har vi plockat in Mattias Karlsson som är sportchef på Gotlands Media. Avsnitt två blir inte helt oväntat mycket basket (d fatt man jo), säsongen som gick och delar ur min karriär. Vi vill önska er en trevlig lyssning!

Länk till avsnittet 

Må gott!

/Marlene 

Sportreportern Jonas Bäckström och basketspelaren Marlene Wallin pratar gotländsk sport med inbjudna aktuella gäster.

Bloggar